Click Follow to follow my blog

Join me to get Extra Discount

SeniFoto on Facebook

nota kaki

ringankan jemari anda menekan iklan di bawah tu yer- terima kasih...

Popular Posts

siapa pernah pergi Cameron?

asalam kawan2..mintak pertolongan sikit..

1.Betulkah tempat lawatan kat Cameron tu dah dikenakan bayaran masuk?klu ya..berapa harganya?

2.Tempat lawatan yang hendak dilawati:

Strawbery Farm

Ladang Teh

Bee Farm

Cactus Valey

Roses Farm.

tolong yer..klu tak tau harga pon takper...cuma bg tau tempat yang kena bayar jer..

16 follower here!:

lionteen said...

pernah g cameron..
tp da lm sgt g..

xsilap lionteen roses farm 2 kene byr..
se nye mmg kene byr la..

lionteen said...

nk wat rmbongan student yek..
lionteen nk ikut tau..
hehe

haruan tasek said...

aku pun tak sampai lagi nie... tapi nak tau juga le bayaran... ada sesiapa pernah pi tak

aien~s corner said...

hm xpnh g pn..t aien try usha mbe aien k.. =)

Luth Textile said...

tanya blogger one-zaba
sbb dia dok CH

Eyna's said...

MAse pegi bulan 2 dulu...ladang teh dgn cactus valley tak kena bayar.

Tapi kalau nak g ladang teh, Teh Valley dlm pjalanan ke brinchang je, tapi kalau ladang teh BOH jauh teramat...jalan pun terlalu adventure...

Att Ashburn said...

rasenye sume xyah byr..waktu i pergi xla berbayor plak..klo bayar mst i igt, sbb mst kene byr byk since kitorg pegi satu family...
tp now xtau lah..

lynn-the gudigudigurl said...

antara tenpat yang kena bayar Roses Farm ngan Taman Rama-Rama tu je kot. dalam RM5 je rasanya. Yang konfem free ladang teh (BOH) dan jalan ke sana memang seram!

Sori kalo info salah. dah lama sgt tak ke sana

Alamfanacinta said...

Kteorg ade pegi baru2 nih..
roses farm tu kne baya, tp x igt brp la en.padhlah...

strawberry farm, ldg teh, bee farm, cactus valley tuh smua free jer...
Kalau nk bli souvenir je la gi bayo kt counter...Hee...~

Nk bg cdgn ni, gi la jgk Taman Rama2...Kne bayar gak yg tuh...:)

sHaH said...

abg matno penah p..
p tnya kat dia..
wakakaka...

SuRiA said...

erm baru2 ni ade pergi tak silap bln lepas tapi x dan nak masuk smua farm yg we all msk taman rama2 yg tuh mmg kena bayar,dulu pun ade pergi rasenyer x smua kena bayo yg bayo rose farm,tmn rama-rama yg lain dulu x bayo free jer...jalan blog kita ade entry kat cameron yg we all snap..mase tuh dah ptg bnyk farm dah ttp so dan pegi 2 tmpt jer so klau nak gi sana awal pagi lepas subuh coz dah ptg farm bnyk ttp rasenyer b4 6pm malam they all ade kat pasar bawah...murah2 xpecially sayur gi lah layan CH mmg best

ASYIQ said...

Strawberry farm byk yg bole msk free. ladang teh pun boleh masuk free, Ladang teh pun free...pi la Bharat Tea Plantation...kalu naik Ipoh pn ada, naik dari Tapah pn ada. Klu Boh Plantation leceh skit sbb jln msk sempit tp kt situ ada kilang teh.

Bee Farm, Cactus Valey dan Roses Farm smua kena bayar. Antara tiga tu lbh baik pi Cactus Valley di Brinchang sbb dlmnya smua ada....bee ada, roses pn ada.

Nak bwk student??? Nak tidur kt asrama sekolah?? Contact jer SK Convent Tanah Rata. Dia org ada provide asrama...harga pn ok.Kt sana sewa apartment pn ok cuma bila dia org tahu student ada sekali...dia org up harga skit. Kena hati2...

Tiap2 thn sy bwk student sy pi sana sempena prog lepas pmr....bdk2 suka.

miss azlina said...

sy pnh pegi ms g camping kat cameron ngan team silat.. sume tmpt yg kt org lawat tmpt yg free2 jerk..hehe.. tp best tol g ladang teh, strawbery ngan rose..mmg besh la..

b0ng said...

Dulu aku g da lame cactus valley kena bayar. skang xtau. tapi kalau nk pegi strawberry farm, ade satu tempat nama dia Big Red Strawberry Farm. Dia ade skali ngan cactus-cactus, pokok-pokok dan lain-lain. Kalau bab nak petik sendiri tak sure pula. Lokasi dia betul-betul dekat ngan Cactus Valley tu. Kalau jumpe Cactus Valley, jumpe la strawbery farm tuh. Yang menariknya farm ni, dia hasilkan end product of the strawberry, mcm sundae, yogurt drink, smoothies, waffle dan lain-lain.

Ladang teh tu sebelum sampai brinchang rasanya ada Bharat Tea Plantation. Tu lebih kepada minum2 dan lepak2 je rasenye. Tapi kalau nk g ke boh tu, janganla pegi masa cuti skola. Jalan sempit sangat.Muat 2 keta betul-betul. Ada gak lorong sempit sampai keta lain kena tunggu.

Btw, kalau nk beli mcm gifts camtu, baik beli kt pasar malam dkat brinchang daripada beli kt tmpt tu sendiri. mcm teh, kalau kt bharat tu harga rm8 skotak, kalau kt pasar mlm leh dpt rm7 je skotak :)

ps: selamat bcuti!

Sathes Kumar said...

nak ikut...... nak ikut.....

seridewi83 said...

hai fadhlah...lama tak dengar citer..