Click Follow to follow my blog

Join me to get Extra Discount

SeniFoto on Facebook

nota kaki

ringankan jemari anda menekan iklan di bawah tu yer- terima kasih...

Popular Posts

Orang Kitaaaa

1.Kenapa perlu ada sifat kenegerian nie?

2.Klu kita susah,sapa yang tolong kita dulu?jiran@kawan negeri kita tu?

3.Kenapa harus dengki klu kita kawan ngan budak2 luar?

4.Kenapa harus marah klu kita berbahasa asing dan bukan dialek negeri sendiri?

5.Salahkah kawin ngan awek/jejaka luar nie?

6.Salah ke beli kereta ngan org luar..takkan nak carik org senegeri jer kot?

7.berdosa ker klu mintak tolong ngan budak2 bukan senegeri nie?

Korang paham apa yang aku ckp niekan?mmg masih ada lagi sifat2 mcm nie..tp biarlah bertempat...bak kata org tua.

masuk kandang Lembu.....?masuk kandang kambing.......?

14 follower here!:

lionteen said...

la..
np ade yg mcm ni..
buang la sifat kenegerian 2..
kite sume sme je kan..
makhluk tuhan jgk wlau mn berade..

CaPiQa said...

paklah, tak semua orang profesional + international + global macam kita ni. huuu~~~

tak gitu bendahara? ^^

iNsaN BiaSa said...

masuk kandang rimau MAU MAU...
masuk kandang kambing BENG BENG...

huhuuu

zawal said...

laa..npe pula ada manusia yg begini..udahlah..buang masa aje layan perkara mcm ni..aku pun penah kena teruk lagi...kawan makan kawan..tu kawan senegeri tu...setaman pulak...

SuRiA said...

betul3 tak perlu ade sikap kenegeriaan ni mcm den ni smuo takut ngan org negori buang lah pemikiran yg negatif tu...zaman skrg zaman moden n perubahan...tink positif renung-renungkan

miss azlina said...

knp nk ada sifat kenegerian nie..
kan kite idup di bwh 1 negara.. 1 malaysia..

aien~s corner said...

owg cm ni...mmg stil de lg wlu kt zmn ala canggih ni..huhu
dowg ni kolot n xopen minded...coz 2 jd cm ni..
n ego 1..
ish2

Dida... said...

Salam... Terima kasih krn sudi singgah dan tulis komen di blog saya...

Saya rasa ada 2 negeri je yg terserlah sifat kenegeriannya.. tu saya nampak masa saya di kampus dulu la.... yang lain.. Wallahu'alam

sHaH said...

inter-race prejudice memang akan selalu ada..
so nak wat macam manakan?

my advice..

rajin2 la merantau..
tgk tempat org..
hnya dengan cara tu leh bukak otak kite.

shah slalu kena kutuk ngan kwn2..
diaorg kata org swak tggl atas pokok.
dok dalam utan la..
bercawat la..

so?
nak wat macam mana kan?
explain pun tak gune kat orang yang tak penah aware ngan culture kite.
yang shah tau, i'm proud of my origins and u shud too..

rilek tau...
entry abg slalu bunyik tense.
harap abg ok..

miss azlina said...

ashik tensen jerk..nnt g check blood pressure ye cik padlah..hikhik..

mRs.jUkoGYu said...

hmmmm...skang pon ade lg ek cam tue...dolu mase saye keje ade org dr 1negeri nie masey bajet bagus n wat perangai kenegerian..tatao nape..n buley dikatekan ramai org xsuke ngan org2 dr negeri nie..bukan sbb mencik coz politik kea ape..tp mmg sikap dorang mcm tue..harap maaf jike ade yg terase..just nk share jer.. ;)

░♥si lampu neon♥░ said...

aku rase tak salah kalau bertempat huhu.

matju2509 said...

kawe ase kawe pehe gapo demo tulih nie..........

Shima^Ku said...

Biasa juga terjadi kes macam ni masa study kat U dulu...sifat kenegerian tu mmg kuat.. specially org terengganu (maaf klu ada terasa ini cuma pengalaman masa study) mereka akan bersama je...kadang tu ada yg menjatuhkan sesama bangsa berlainan negeri..

*sampai bila nk ada sikap macam ni.