Click Follow to follow my blog

Join me to get Extra Discount

SeniFoto on Facebook

nota kaki

ringankan jemari anda menekan iklan di bawah tu yer- terima kasih...

Popular Posts

guru lelaki vs guru perempuan


tgh duk belek2 online paper dlm berita harian terjumpa artikel pasal warga pendidik nie..
dlm artikel tu dinyatakan nisbah guru perempuan dan lelaki adalah 80:20
senang cerita bilangan guru lelaki di Malaysia nie cuma lah 20 peratus sahaja!
takpayah pergi jauh la..sekolah padlah ajer sudah la..
guru lelaki hanya ada 6 org ajer..itu pon 3 org lagi dr pihak pentadbiran..
.
.
tertanya2 dalam hati..kenapa kaum lelaki nie tak minat jd cikgu...
padahal kerjanya sama ajer..semua tempat kerja ada maslah..
semua tempat kerja ada bebannya..
semua tempat kerja ada politiknya...
.
.
Nak kata gaji sikit...tak la jugak..gaji ikut gred jugak..
sama gak ngan kerja opis kerajaan mana2...klu ada degree,gaji sekian2...klu ada diploma..gaji sekian2...alaun tambahan lain..semua sama...
adakah
kaum lelaki nie dah semakin berkurangan?
adakah lelaki nie tak suka jd guru?
adakah kerana faktor gaji?dan
adakah kerana kerja guru nie membebankan?
.
.

13 follower here!:

-itu gadis- said...

hahaha..dak laki for my opsyn kat mktb just 3 org from 20..huhu

Fadhlah said...

em..cikgu maktab ker..kenapa ble jd cam tu ek?

miss azlina said...

erm..bkn setakat keje cikgu jer..
keje farmasi cm sy pon sama..student laki dlm kelas sy masa uitm dulu cuma 17 drpd 80 org..

mcm keje guru, byk berkaitan management, mgkin sbb tu mrk x minat. biasa mrk minat pd engineering @ arkitek kot..

bkn pupus wak?..cuba tgk skang..

mana pompuan? kat universiti..
mana laki? kat pusat serenti & penjara..

knp ek..laki dikurniakan 9 akal tp membiarkan nafsu menguasai diri..
pmpuan cuma 1 akal..tp mampu mengawal nafsu..

seandainya kaum laki menggunakan 9 akal mrk..maka sy percaya sume bidang pon mrk leh ceburi..

fikir2kan la ye kaum adam..

Afendy @ Ustazkodimero said...

Yelah pad,nanti aku apply jd guru besor kt sek ko...

kuSut said...

kat upsi ni pn same jgak...
llaki amat sikit...kesian...huuu

Sir Matno said...

sekolah saye semua cikgu laki.. kami 10 org!

hehehe...

Fadhlah said...

padan pon tak cukup kat sini..rupanya campak kat sana yerk..

tic said...

dah kurang nye cikgu laki...kene arr buat cam tuh..gaji pon masyuk... kerje pon murni..layann jerk...:P

sayalahfaizul said...

pengalaman saya sebagai pelajar bidang pendidikan di UM pun agak menarik... kami seramai 54 orang pelajar TESL satu cohort. tapi cuma 5 orang lelaki saja...

Fadhlah said...

hahaha..cian nyer ko dik

lalink7 said...

huhu..
susah gak tue bagi kaum HAwa yang belum berpunye..yela mesti berebut2 nak carik lelaki sana sini..sume nye tinggal bape kerat jew..
aduyai...

Fadhlah said...

hahaha..lawak2..saper teraniya..saper yang beruntung nie yer?

tudc said...

Lah...kat skolah aku ada 8 cikgu lelaki..2 orang join tabligh,GB,PK Ko ngan Pentadbiran,Ustaz n sorang guru Media and aku la...so gamaknya kalau sukan and aktiviti tarak kat skolah tu aku la kena..hahahaha..bulan 1 sampai bulan 3 jgn la nak berharap aku ada kat skolah..sampai bolajaring pun kena gi gak..