Untuk isi kebab.
- daging ayam,lembu,kambing..semua boleh la...
- gula pasir,gula merah
- yang kat bawah nie...sila tumbuk klu rajin..klu ada blend tu..hantam saja... :-
- ketumbar, jintan halus, lada sulah seulas bawang putih, halia, lengkuas, serai(hiris),
- kunyit hidup
bila dah perap 2 jam...boleh la digoreng daging tadi sehingga masak....masukkan tomato dan timun yang telah dipotong dadu...bersama2 cili sos...
siap step satu....
bahagian kulit.....
tepung gandum,garam,air...(campurkan semua)senang cerita..mcm nak buat lempeng...tapi,harus diingat...kulit tu kena btol2 nipis supaya senang nak balut ngan inti kebab tadi....
dah siap...
p/s: sukatan agak2 la...sesedap rasa ok...
bye...
7 follower here!:
cam menarik je resipe nih..
hehe~
thanks bro for sharing..
uikk header da x blur ke inchek fadhlah hik3..
pe kata saya bgi bhn2 inchek fadhlah tulun watkan je tros boley??muahahaha
sedapnya.mai la pos kat sini..ehheee
fadlah buat sendiri ke kebab? amboi...rajinnya org bujang ni...gmbr takde? sbg bukti fadlah pandai masak!
ish...tak payah la gambar2 nie..nanti paloi perli pulak....dah la id pon paloi...copy ntree org pun satu lagi perangai paloi...ish...tak paham ngan si paloi nie...
Bila bulan pose baru nak tunjuk teror buat itu ini...isyk...terliur je bila baca tadi.
Akak rasa nak gulung dlm kulit popia je...hihi. Pepandai pulak tuko resipi orang...
wah..
blk umah nnti leh la lionteen try..
Post a Comment