Click Follow to follow my blog

Join me to get Extra Discount

SeniFoto on Facebook

nota kaki

ringankan jemari anda menekan iklan di bawah tu yer- terima kasih...

Popular Posts

Cara Nak Masukan Link website dalam Follower

Rasanya, ni tutorial pertama dalam tahun 2010-2011 saya masuk dalam blog nie selepas sekian lama mendiamkan akibat "keceremburuan" seseorang yang suka sangat duk hack blog-blog aku nie sampai pasword dan id tidak boleh digunakan...( sakit hati weyyyyy ). ok..tak payah nak panjang cerita...cerita mana yang patut jer..nanti jadi kes polis lak mcm dulu-dulu.. :)

tutorial kali nie khas untuk follower yang tak perasan betapa pentingnya bahagian link di bahagian follower tu...

Tujuan diadakan link nie sebenarnya memudahkan rakan-rakan atau owner site yang telah kita follow mengetahui kita punya blogsite secara amnya untuk exchange follow " ur follow, im follow u too"

untuk lebih lanjut, ble rujuk gambar dibawah

(pinjam blog ahlami- selamat pengantin baru)


4 Langkah Mudah

1. click Join this site (bahagian follower)kemudian akan keluar seperti gambar di bawah.



Kemudian Click More Option.seterusnya, akan keluar seperti gambar dibawah;

2. dah Keluar seperti diatas, click add links. kemudian akan keluar seperti gambar dibawah;

3. Dah keluar seperti gambar diatas, masukkan detail blogsite anda, Url dan Nama blog. kemudian click Add. Kemudaian Click Done

mudah saja bukan...sekian sahaja tutorial pagi nie...

Nota: assigment tak siap lagi nie..hari sabtu nie nak kena hantar dah....
( Mintak Halal yer kepada owner blog Bahasa Melayu Sekolah Rendah sebab print screen dari blog beliau..)


Sila senang hati untuk click iklan.

~bersedekahkan amalan Mulia~

terima kasih.

0 follower here!: