Click Follow to follow my blog

Join me to get Extra Discount

SeniFoto on Facebook

nota kaki

ringankan jemari anda menekan iklan di bawah tu yer- terima kasih...

Popular Posts

Kisah seMalam...

teringgat pasal budak semalam...terus Bad Moood Nak update blog...

cam gini ceritanya...

pad:nak tengok cerita tak..cikgu nak pasang cerita cartooon terbaru nie...

murid:nak...sukanya cikguuu...

pad:ok,cikgu pasang...

aku pon pasang la cerita tu...tak sampai 5 min,ada lak suara2 sumbangaannnnn

murid:cikguuu....saya dah tengok ar cerita nie..bosan ar cikgu

pad:sabo la dulu...takkan baru tenggok dah nak mengomen...tunggu la dulu,bagi kawan lain tenggok...

(dlm hati-ish,aku baru jer download cerita nie...lagi pon,cerita nie mana ada publish kat Melaysia nie,jgn nak kata nama,cartoon nie pon mmg takder kat Malaysia nie...)...sabo jer la...

pad:tunggu sampai separuh yer...awak tenggok dulu...

lepas 30 min(aku pon pause cerita tu)

pad:awak yang nama tututut(budak yang komen2 tadi tu la)....awak kata dah tengok cerita nie,apa yang berlaku lepas nie...apa yang jadi pada koala tuuuuu

murid:entah la cikgu....saya tak penah tenggok pon cerita tuuu

pad:abis tu,yang awak jerit2 cakap boring bagai tu apa....

murid:(membatukan dirinya)

pad:awak nak tengok tak cerita nie?awak taknak tenggok,awak duduk luar je....

disebalik tabir....

ha...korang tengok la budak2 zaman sekrang nie....kuang asamkan?aku makin lama...makin tak paham ngan perangai budak2 sekarang nie....dah la tak ble guna rotan sekrang nie...hangin jerk....

zaman aku dulu mana ada benda2 cam nie....dah tu,hari2 datang sekolah..mana ada nak ponteng2 nie...jgn nak kata ponteng,datang lambat pon tidak.....

zaman aku dulu,mana ada nak tegur2 cikgu nie...terima jer bulat2 apa yang cikgu cakap...teacher are the best...mak aku ajar aku pon,aku bangkang lagi...ble lak cakap cikgu nie ajar lain,ibu ajar lain...hahahaha

zaman aku dulu,mana ada nak tanya cikgu itu ini...klu tak paham,balik cari sendiri kat umah...budak sekrang?hemmmmmm...haram la...semua nak bulat2 dari cikgu...cam mana la korang nak pandaikan?jgn nak kata buat kerja sekolah...satu benda pon tak siap..nak rotan?tak boleh....nak denda?dikatakan memalukan murid...nak buat apa lagi?nak panggil mak pak?haram la nak datang sekolah tu jenguk anak2...alasan,saya kerja la cikguuuuu...nak jumpa kaunseling?bebuih dah mulut2 cik kaunseling tu....cian kat dia!

ish.....aku geram la...

sib baik hati aku nie ble bersabar lagi...kerja tetap kerja...itu la hasil titik peluh aku...rezeki aku..otai2 kata..ko nak anak2 ko pandai,berjaya,sempurna dlm hidup...ko ajar la anak org lain mcm ko ajar nak ko sendiri..insyallah,berkat gaji ko tu nantiii.....

hai..sabar lah padlah.

p/s: kenapa budak sekarang ble jadi mcm nie yer....

16 follower here!:

noor afzan said...

saypun turut kesal dengan budak2 zaman sekarang ada yang terlalu 'manja'
tegur sikit dah nak ngadu kat ibu bapa..
pehtu ada ibu bapapun sama gak~
bulat2 je dengar cakap anak..
pehtu serang cikgu kat sekolah..
ape nak jadi nih?
saya takut nak jadi chekgu..

Sir Matno said...

too much exposure kepada dunia luar yg tak ada kesudahan.. hmmm..

matno rasa jadi mcm ni sebab sistem kita sgt takut utk ambil tindakan.. ada kata-kata dalam BI, "spare the rod and spoil the child" maksudnya, simpan rotan, budak2 akan spoil.. tu la kita skrg.. semua takle.. jadi, in the end, kita produce setan yg bertopengkan manusia..

rasanya setan lagi baik dari budak2 yg bertopengkan setan!!

PrincessKawaii said...

tu la budak zaman sekarang ni mmg berbeza ngn budak2 zaman dulu..
at my time masa skolah2 dulu pon tak mcm ni..
pe yg cikgu bg tgk tu, tgk je walaupon dah pena tgk or whteva..
tak brani la nak jerit2 kat cikgu tu kata cte tu boring la or dah tgk ke apa ke..
takut dirotan nnt...
tp budak2 zaman skrang dah lain..
dorg dah tak berapa nak takut ngn cikgu2 dorg..
sungguh la luar biasa and pelik

Mrs. Adz said...

stuju sangat ngan pendapat padlah tu..bebudak sekarang ni memang susah sangat nak dibentuk,degil tak usah nak kata la..kalau perempuan tu lagi la,sampaikan pernah rasa macam menyampah sangat ngan pelajar yang kurang asam ni..tapi cecepat betulkan niat..memang sangat berbeza pelajar dahulu ngan pelajar sekarang..semakin canggih dunia,semakin kurang rasa hormatnya..

Silverleaf said...

aku rase sebab sekarang ni ramai yang kedua ibu bapa bekerja.....bayangkan le deme balik paling awal katakan pukul 5....berape jam sangat yang diorang luangkan mase dengan anak2.....balik kerje mesti letih pulak tu...pelajaran anak2 pun xramai yang tengok2.....deme cume tau anak deme baik...hahahahah kite luangkan mase dengan anak diorang lebih lagi dari diorang sebenonye.....tapi betoi kate otai2 tu....kite ajar seikhlas mungkin......tuhan akan balas balik pengorbanan kite tu.......anggap le ni cabaran..........

yattt said...

budak2 ni dimanja sangat..mak pak ikut cakap diorang..

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

my pendapat, perangai student2 skrg ni bergantung camne didikan awal dr umah... camne pendekatan yg digunakan oleh parents... if dah terlalu manja sgt, xleh nak wat apa2 lah guru2 kat sekolah... xleh di usik, xleh di tegur... huh! cabaran yg sgt besar wat guru2 zaman skrg & akan dtg... anywy, try ur best!!

Munira Kirana said...

biasa la cekgu budak2 zaman skrg..
sbr ye =)

aien~s corner said...

btol2.. stuju cekgu! aien dlu wlu kamceng cm ne pn ng cekgu.. still de bts.. skg siap bleh de tumbuk2 cekgu dh..huhuu

sedih hal ni..huhu

matju2509 said...

biasa la bro
budak2 skunk memang cam2
kawe dulu zaman sekolah x dop la tego sapa g2 mo
cikgu royap kawe ikut jap
klu x puah ati, ngupat blake jah
hahahahahahahah

Bro_mie said...

selagi pendidikan dipolitikkan, selagi itu ler masalah ni x kan slesai....tunggu ler 10-15 tahun lg, kita tengok! masa tu cikgu gi ngajar pakai baju kalis peluru kot!

zruilseta said...

kita dulu2 minum susu IBU. budak skang minum susu LEMBU!

~~zAnAfAhMi~~ said...

asas didikan bermula dirumah tp org skrg bnyk lps tgn pd maid indon n sbg. kalau tok nenek yg bela pun kekadang susah nk kontrol.

anak akak tu dr skg akak pantang dgr dia menjawab walaupun cuma 'jeling' kt ibu dia. kalau dh besar baru nk tegor, susah la...

ASYIQ said...

Banyak faktor penyebabnya...

Kalau ngan bebudak bukan melayu lagi sakit ati..dia punya tahap'kesamsengan' amat terserlah sekali.

So....pasai pemakanan mgkn faktor nombor wahid....tgk bebudak bkn melayu makan apa?

riena said...

riena pun nak tengok gak,,cerita apa tu padhlah??? tunjuk laa..tunjuk laaa...ehheehhee

lionteen said...

lionteen yg bc ni pun nek mluat ngn budak tu..
kuang aja tul!!!