Click Follow to follow my blog

Join me to get Extra Discount

SeniFoto on Facebook

nota kaki

ringankan jemari anda menekan iklan di bawah tu yer- terima kasih...

Popular Posts

Mana satu gigi korang?

pelik apa yang berlaku kejap tadi..n3 yang dah buat kira2 bulan lepas rupa2nya tak post lagi! blur ka padlah masa tu...itu pon sib baik ternampak foleder blog to post tu...klu tak..mmg sampai ke taun depan pon tak post2 lagik...yer la..time tu kat sekolah mana la ada tenet bagai mcm la nie...so,nak senang padlah taip guna blog to post jerk la..setakat nie yang padalh tau..hanya padlah ngan  Mr.Satesh jerk la yang tau guna..itu pon dek kerana pe kursus buat Blog...jgn tak tau...buat Blog pon ada kursus..ada Class beb!...hahaha
ok la..merepek bagai pulak..sila baca entree sebnar dibawah.
sebnarnya masa ntree ni dtulis masa tu padlah baru lepas ajo
bebudak pasal kebersihan gigi...menawan,tertarik,semua disitu..
klu nak mengorat tu...agak2 nyer 10% tu mesti usha gigi dulukan..
BTOL KE?yer la..mana la tau gigi kuning ker..rongak ke..
ish..tak baik mengata org tau..
stakat nie gigi padlah ok lagi...itu pon sib baik eksiden.
klu tak eksiden rasaya sampai la nie gigi padlah jongang kot
hahahahaha..depan semua taruk gigi palsu..putih bersih lagi tu...
dah la..malas nak merepek bagai...
yang penting..
1.gosok gigi sekurang2nya 2 kali sehari
2.gosok lidah semasa gosok gigi tu..
3.klu ble kumur lepas makan
4.rerajin la guna penyegar mulut dan pemati kuman mulut
5.lepas smoking tu rerajin la sembur
mulut tu ek(bau busuk ooo)-awek mesti tak suka busuk2..
6.klu ble juga..setia pada satu jenama ubat gigi je..
7. kurangkan makan benda manis..
abis dah kot tips nyer..klu ada lagi korang tambah la kat tmpat komen tu...
gigi korang cam mana pulamasa kecik2 lu?
ada mcm budak2 kat atas tu tak?

22 follower here!:

lionteen said...

haha..
jongang cute ape..
hahahaha..

kite punye gg xde yg sm dlm pic 2..
meby sbb lawa sgt kan gg..
haha..
pasan..

Nur Farhana said...

Aiyak.. Gigiku pula bgaimana ya?? Ku tgk jap.. Ahakz.. Tantek laa.. =p

Sathes Kumar said...

betul2... aku pun selalu guna blog to post... senang.... lagipun.. ppd kuala langat dah kuar duit utk kursus tu.. so Mr padlah.. kita kena pastikan kita pi kursus tu ada gak kelebihannya...

betul... betul.... betul....

cik HANI said...

gigi saya cantekk~
ngee =DD
kecik2 dlu slalu gak gigi cabot.
tpii skrgg santekk je.hehe

Luth Textile said...

gigi aku ok je bro..
cuma ada sikit arnab.. hahahha..

kalau gigi jarang2 leh bg rapat kan? aku igt nak pg simen gigi.. lalalala

Fadhlah said...

gigi jarang ble pe rapatkan..cuma kos tu la..ble buat kenduri kawin ooo...hahaha

Fadhlah said...

gigi padlah lu ada jongang sket la..sekarang dah ok..itu pon lepas eksiden...gigi depan semua patah..pastu bikin gigi baru la...sib baik dokter teror...smua gigi cun...hehehe

mimi mimi. said...

semua bukan..hhu

--{♥Mahirah Abd♥}-- said...

wa....
kebetulan tgh sakit gigi nie..
x g jumpe doc pn..
takoooot...
huk huk huk

miss azlina said...

gigi hamba xde 1 pon cm gbr..
nk tmbh sket:-
1-sblm tido tu gosok gigi dulu..
2-jgn slalu minum kopi.. nnt gigi pon jadik karat..
3-elak dr terpijak benda tajam yg berkarat --> nnt kena kancing gigi plak..
4-kalo bleh jgn isap rokok lgsung! lg bagus..
p/s: cikgu padlah isap rokok ker?;-)

Fadhlah said...

hahaha..isap rokok?isap benda lain la skrang..isap gula2 jerk..hehehehe..kopi tu mcm tak ble dtinggalkan....

aleena said...

btol2..gigi pun perkara penting untuk mengetahui tahap kebersihan seseorng:)

balkidz hunny said...

haa...jangan lupe jumpe doktor gigi 6 bulan sekali yer.. =)

sy suke jumpe doktor gigi! ngehehe...

Afendy @ Ustazkodimero said...

Ni gigi anak murid ko ke cikgu pad?

sHaH said...

abg pad, tak ske entry ni.
kerna GIGI aku dikutuk!
Uwaa!!!!

(p/s: ape kaitan gigi aku ngan entry ni?)

Amietz @ F.Kay said...

gigi nie kurnia Allah..so,hargaainya ok?

Shima^Ku said...

tergelak sakan sy tgk model gg ni..ada2 je en padlah kita ni..

En.Padlah sy blm try lg wat 3coloum tu sbb busy keje...Oh ye pe maksud en padlah pasal 4layer tu??? kurang paham skit...

ASYIQ said...

Model2 yg jd mangsa ko tu mesti x redha klu tau ko nk msk sample gigi depa kt blog ....

Bila gigi depa elok tumbuh sure hensem bbudak tu...tambah2 bila tau nk ngorat, sure dia pi scale gigi dia lawo2.

[Q.e.M.a] said...

semua di atas bukan gigi saya~
hehe ^_^

Ahlami said...

hehee...klaka la entri nie.gigi saye alhamdulillah...dari kecik smpai la skrg xpernah rongak..hihi...=)

Aimi Liyana said...

napa kene setia pd 1 jenis ubat gigi je ek.??

Fadhlah said...

klu guna banyak ubat gigi...gigi ble rosak sebab formula setiap keluaran berlainan...yang saya tau..basic dia adalah calsium dan florida tu(lupa la)fungsi dia adalah untuk memutihkan gigi...klu ashik tuka2...mau reput gigi kita tu...